My Chubby Friends

PERKARA *SG* YANG PERNAH BERLAKU KAT AKU....


Banyak perkara seram & ganas (SG) yg berlaku kat aku ni...hahaha...tak boley bla punya ayat.. tapi tak le sampai jumpa hantu pun..just perkara2 biasa je, tapi bagi aku perkara tu mendatangkan kesan yg amat mendalam sekali..hingga mendatangkan fobia....urghhh


SUSU
Dalam entri aku tentang “Penipuan akuterhadap....” aku ada tulis yg aku ni betul2 fobia terhadap susu...tapi aku tak tulis lak punca kenapa aku fobia kat susu ni..huk3...bukan apa, mungkin ni cerita biasa je, tapi bagi aku urghhh plus iyeksss.....
(kalau anda seorang yg mempunyai imaginasi yg tinggi toksah la bace part ni ye..maybe boley mendatangkan kemudaratan pulok)
Ceritanya begini, semasa aku duduk kat Sungai Besi..(masa tu aku kecik lagi)...mak aku bawak aku gi satu warung..aku pun dah lupa warung apa tah tu...meja yg kat belakang aku ada sorang mamat>>macam bangla,macam india..aku pun dah lupa...tak silap aku mamat tu minum susu tarik....di sinilah bermulanya detik2 hitam aku...wakakakaka
Mamat tu tiba2 *muntah* ...erghhh..(apa kene dgn mamat ni pun aku tak tahu)....bertaburan muntah dia..sampai terkena kat baju aku...urghhhhh...yg tak boley bla, muntah dia berwarna putih kekuning-kuningan..berbuih lagi, baunya *masyaAllah* wangi nak mampus...erghhh..aku pun macam nak termuntah...siuddd betul mamat tu, kalau nak muntah pegi le toilet..adessss....so,sampai sekarang kalau aku minum susu, aku mesti terbayang-bayangkan muntah tu...heeee...kembang kot tekak aku!!!
(wth story ni????!!!!!)

MELINTAS JALAN
Sampai sekarang aku bersyukur sangat dapat hidup di muka bumi ni lagi...huh...ada peristiwa yg memang aku tak boleh lupa lah pasal *melintas jalan* ni...
Ceritanya gini...perkara ni terjadi masa form 3..(4 tahun lalu)...masa tu ada kelas tuisyen kampung kat sekolah, maklumlah nak PMR kan masa tu...aku tak balik rumah, so aku stay lah kat sekolah dgn kawan2 sekelas aku...oleh kerana aku tak balik rumah, aku kena lah lunch kat warung depan sekolah aku...so, aku & kwn2 aku pun pegi lah warung yg terletak di seberang jalan tu...kitorang bungkus je...lepas siap dah bungkus makanan, kitorang terus gerak masuk ke sekolah balik....maka di sinilah bermulanya sejarah yg mungkin aku tak dapat lupakan hingga sekarang>>>>>
Salah aku gak semua ni...masa nak melintas jalan nak masuk ke pintu pagar sekolah, aku main melintas je....aku tak tengok pun kiri kanan. Aku pun tak tahu kenapa dgn aku aritu..biasanya aku akan tengok kiri kanan sebelum nak melintas, tapi aritu hati aku terdorong utk melintas je terus tanpa tengok kiri kanan...(aku macam tak sedar apa yg aku buat masa tu)....dalam masa tu ada sebuah kereta proton wira, laju kereta tu...tiba2 aku terdengar hon..kereta tu menghala kat aku...bijik mata aku terbeliak tengok kereta tu..aku dah le kat tgh2 jalan masa tu...nasib baik kereta tu sempat *brek emergency* ..kalau tak, mampus aku kene langgar dgn kereta tu...huh...nyaris2 arwah aku masa tu...kalau tak arwah pun mesti cedera parah...aku mengigil kot masa tu...pemandu kereta tu seorang lelaki melayu, entah apa lah dia cakap hentam aku..yelah,dia pun takut gak, kalau lah betul2 kena langgar ni kira kes langgar budak sekolah...susah gak dia kalau betul2 jadi...huh...bila aku dah sampai kat pintu pagar sekolah aku betul2 terasa yg aku ni macam dihidupkan semula..aku takkan lupakan peristiwa ni sampai bila2. p/s> jalanraya depan sekolah aku tu pernah meragut nyawa....
(moral of the story>> kita kene tengok kiri kanan sebelum melintas jalan jgn main  redah je..huhuhu)


1.       KUCING
Kalau sebut pasal kucing mesti kita akan terbayang-bayangkan kuku dia..wah, tajamnya kuku dia, sesuai nak mencakar orang tu...paling best kene cakar kat muka..memang best..sraaap je terus habis lah aset berharga kita masa tu...hahahaha...
Aku, emmm aku tak pernah kena cakar pun....serius, tak pernah kena cakar dgn kucing..tapi awat aku letak kucing salah satu perkara SG aku???...huh...
Ceritanya gini..masa aku darjah 2 ...satu petang kat kampung mak aku, aku just duduk2 lah, melayan kebosanan diri..huk3...tiba2 aku ternampak adik aku main2 dengan kucing atuk aku..aku pun tengoklah adik aku tu...baru je terasa nak join adik aku, kucing atuk aku tu pegi cakar pulak kepala adik aku..memancut-mancut darah aku nampak...apa lagi, adik aku terus melalak..dengar je adik aku melalak kucing tu pun lari(macam rasa bersalah lak kucing tu..haha)..atuk aku terus pergi kat  adik aku...aku terdiam je masa tu, semuanya terjadi kat depan mata aku...sampai sekarang kalau aku nak main2 dgn kucing aku mesti berhati-hati..nak angkat kucing pun aku seram...huhuhu...aku just berani usap2 je..nak main lebih2 sorry la...tapi adik aku tak lak, kalau dia dah main dgn kucing sampai nak gila..naik takut lak aku tengok..huk3

Aku rasa tu je kot perkara SG yg aku nak cerita, ada banyak lagi..tapi takpe lah, cukuplah 3 tu...huhuhu...kalau banyak2 kang bosan lak membacanya...  








Penulis : Razif Razak ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel PERKARA *SG* YANG PERNAH BERLAKU KAT AKU.... ini dipublish oleh Razif Razak pada hari Sabtu, 13 Ogos 2011. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 2 komentar: di postingan PERKARA *SG* YANG PERNAH BERLAKU KAT AKU....
 

2 cubitan aku terima...:

Abe Goreng berkata... | 13 Ogos 2011 9:24 PG

Haha.susu + seberang jalan + kucing = Susu kucing seberang jalan.HAHAHA.lawak la bro.:D

Watak Kartun Di zombi Kg.Pisang Kan!!!

Razif Razak berkata... | 13 Ogos 2011 10:38 PG

hahaha....saje je tulis macam tu...

komen2 lah kat sini...

Razif Razak. Dikuasakan oleh Blogger.